Activiteitenkalender

Zin in een mysterieuze avondwandeling? 
Dan gaan we samen op zoek naar uilen in de Ruiter in Waasmunster!

Gemeente Waasmunster ondersteunt Uilenwerkgroep Waasland sinds 2015. Kerkuilen- en steenuilennestkasten werden opgehangen in geschikte gebieden. We trekken onze wandelschoenen aan voor een +/- 4km lange tocht die start op de Ruiter. Langs de route die we gaan afleggen leven steenuil, kerkuil en bosuil. Hopelijk kunnen we ze horen en misschien zelfs zien! We proberen ook enkele muizen te vangen en terug vrij te laten. Muizen zijn de favoriete maaltijd van de kerkuil en de bosuil.

Waar en wanneer?
We verzamelen op 3 maart 2018 om 19u00 in de kantine van de hondenschool Onder Ons Waasmunster, Sousbeekstraat 96 A, 9250 Waasmunster
We starten met een kleine PowerPointpresentatie over uilen, gevolgd door een wandeling. Het einde is voorzien rond 22u00.
Aansluitend wordt een drankje aangeboden door het gemeentebestuur van Waasmunster.

Deelname is gratis, wel graag inschrijven !

Voorzie stevige schoenen, een fluo-vestje en een bescheiden zaklamp.

Voor meer info:
Eddy De Taey, 0474 21 20 01,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marc Aerts,  0485 38 19 87,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.uilenwerkgroepwaasland.be
https://www.facebook.com/uilenwerkgroepwaasland

FOLDER

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.