Activiteitenkalender

In de Waaslandhaven zijn een 50-tal poelen voor rugstreeppadden aangelegd waardoor de padden her er erg naar hun zin krijgen. In 2017 telden we 1026 dieren waaronder 698 roepende mannetjes die door 20 vrijwilligers tijdens een simultaantelling in kaart werden gebracht. Ook dit jaar staat de ‘koorzang’ van de rugstreeppadden op onze agenda. Moet je meegemaakt hebben! Het tellen is niet moeilijk en best leuk om doen. Interesse om mee te helpen? Geef dan Johan Baetens een berichtje. Deze activiteit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden (een zwoele avond is het beste) en valt dus moeilijk in te plannen. Daarom hebben we 2 momenten gereserveerd voor de telling zelf (26/05 en 01/06). Om de methode onder de knie te krijgen, organiseren we vooraf een proeftelling (25 mei)


Praktisch:
telkens om 22u00. Neem zeker laarzen en zaklamp mee.


Info en aanmelden:
Johan Baetens tel. 0484 23 75 59 e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Organisatie
Natuurpunt Waasland Kern Haven

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.