Activiteitenkalender

We werpen een blik op de Hedwige-Prosperpolder die deel zal uitmaken van het getijdennatuurgebied Grenspark Groot-Saeftinghe, in totaal maar liefst 4500 hectare groot.

Op Vlaams grondgebied was er al langer 3 kilometer ringdijk, op Nederlands grondgebied moest nog een 2-tal km volgen. Daarvoor werd grond gebruikt die vrijkwam bij het uitgraven van een geulensysteem. Bedoeling is dat de Scheldedijk daarna wordt afgegraven zodat het Scheldewater vlot in en uit kan stromen en er een krekengebied gevormd wordt met slikken en schorren.

Katrien Doggen, onze gids ter plekke, leidt ons bij deze excursie nog verder naar een paar natuurparels, o.a. Brakke Kreek en Doelpolder Noord, die bijzonder in trek zijn bij steltlopers, ganzen en eenden. Tureluur en Kemphaan, Grauwe gans en Brandgans, Smient en Wintertaling, … met behulp van telescoop en verrekijker observeren we tal van overwinteraars, vogels die onze contreien uitkozen om te overwinteren.

Niet dat het hier niet koud is want in Prosperpolder heb je meestal een extra trui nodig onder een al warme winterjas. Het kan er bar koud zijn met een striemende wind. Voorzie dus warme kledij en goede wandelschoenen!

Afspraak: 9u Infokeet Zoetenberm 6a Prosperpolder

Gids: Katrien Doggen

Inschrijven noodzakelijk!

  • Klik hier
  • Lukt dit niet, geef dan een seintje aan Marc Smet - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info? Christel Strybos 052/46 00 58 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisatie: Natuurpunt Waasland kern Zuid - kern Lokeren

Folder

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.