Activiteitenkalender

Hoe kreeg Park 58 zijn naam en waarom wordt dit duingebied een botanisch juweeltje van onze kust genoemd? En rinkelt er nog geen belletje bij het horen van “Tobruk” en
“Kleyne Vlakte”? Het antwoord hierop krijgen we van twee ervaren gidsen die ons door de verrassende natuur van Park 58 en de Zwinduinen zullen leiden! 

PLANNING

In de voormiddag laat Chantal Jacobs, conservator van Park 58, ons kennismaken met zeldzame planten zoals geel zonneroosje en kegelsilene. Samen met de bloemen heeft ook de zeldzame fauna zich goed ontwikkeld: er komen wilde bijen, vlinders (oranje zandoogje), sprinkhanen, kevers, spinnen, muizen, libellen en vogels voor.
Ogen en oren te kort dus! Dankzij een efficiënt beheer evolueert het park naar een halfopen duingebied waarin de éénstijlige meidoorn, sleedoorn en Europese kardinaalsmuts zich stilaan vestigen. 

We picknicken in Den Oosthoek, een gezellige buurtkroeg in Heist.

Na de middag verplaatsen we ons naar de Zwinduinen (in de volksmond “de Zwinbosjes”) in Knokke. Samen met natuurgids Stefaan Brinckman die dit uniek gebied kent als zijn broekzak, ontdekken we de bijzondere fauna en flora  (oa boomkikker, bokkenorchis). Hou ook de verrekijker bij de hand want de kans is groot dat oa de havik, de sperwer, de wespendief zich tonen.

Op de terugweg stappen we nog even af voor een drankje in Den Oosthoek om deze unieke dag af te sluiten. 

PRAKTISCH

Afspraak

  • Stipt vertrek om 8u aan Syntra Sint-Niklaas.
  • afspraak 9.00u aan Klein Engelandhoeve Kastelein Turnhout voor wie rechtstreeks zou rijden.
  • Kostendelend autorijden, €1/20km.

Meebrengen

  • Picknick, verrekijke/loepr en goede wandelschoenen.

Inschrijven

  • NSCHRIJVEN VERPLICHT!!
    Klik hier  - Het aantal inschrijvingen is beperkt! 
    Daarna stort je 5 euro als lid of 8 euro als niet lid op BE03 7350 4628 8384 met vermelding ‘Park 58 en de Zwinduinen’’

Vragen

  • 052 46 00 58 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

FOLDER downloaden

ORGANISATIE: Natuurpunt Waasland kern Zuid - kern Lokeren

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.