Activiteitenkalender

Zin in een mysterieuze avondwandeling? 
Dan gaan we samen op zoek naar uilen!

Stad Sint-Niklaas is goed voor uilen. Twee jaar na elkaar mocht de kerkuil de titel van ‘Dier van het jaar’ dragen. In die periode werden heel wat kerkuilen- en steenuilenkasten opgehangen.

De kerkuilkast in de kerk van Puivelde is een van de toplocaties in onze regio. Medewerkers van Uilenwerkgroep Waasland telden er de afgelopen negen jaar maar liefst 29 jonge kerkuilen. Enkel in het rampjaar 2013 werd er niet gebroed. Deze locatie is nog steeds recordhouder wat het hoogste aantal jongen betreft met zes jonge kerkuilen in 2014. In 2018 werden er twee jonge kerkuilen geboren. Jammer genoeg werd bij die controle ook een dode volwassen vogel aangetroffen. Uit de ringgegevens bleek dat hij in 2007 als jonge vogel in de kerk van de Ruiter (Waasmunster) geringd werd. Deze vogel was waarschijnlijk de vader van heel wat jongen die in Puivelde geboren werden… Gaat het wijfje een nieuwe partner vinden?

Waar en wanneer?
We verzamelen op 16 maart 2019 om 19u00 in CC Buurthuis Sint-Job, Kruisstraat 54, 9111 Belsele-Puivelde
We starten met een korte inleiding over uilen, gevolgd door een wandeling.
Het einde is voorzien rond 22u00.
Aansluitend kan je o.a. een Steenuilke (streekbier) drinken.
Deelname is gratis, wel graag inschrijven.
Voorzie stevige schoenen, een fluo-vestje en een bescheiden zaklamp.

Voor meer info en inschrijven
Eddy De Taey, 0474 21 20 01, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marc Aerts, 0485 38 19 87, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

FOLDER

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.