Activiteitenkalender

Sinds 1995 zetten vrijwilligers van Natuurpunt en KRUIN amfibieën veilig over onze drukke wegen. Langs die wegen wordt een lage afsluiting geplaatst waardoor amfibieën de weg niet kunnen oversteken. Tussen half februari en einde maart vangen ingegraven emmers de dieren op weg naar hun paaiplaats. Vrijwilligers maken die emmers tweemaal per dag leeg, brengen de inhoud veilig over de weg en laten de amfibieën vrij in een natuurgebied. Zet geen dieren op eigen initiatief over en contacteer ons steeds vooraf als je wil meewerken. Natuurpunt wil de tientallen vrijwilligers en medewerkers, scholen en hun leerkrachten en uiteraard de gemeente Beveren, Kruibeke en Temse vooraf danken voor hun toegezegde medewerking in 2019.

 

Natuurpunt Waasland kern Haven

De amfibieënoverzet start op 8 februari en loopt t/m 31 maart
Info: Nancy Pauwels 03 575 10 33, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Natuurpunt Waasland kern Scousele

Wil je graag meewerken, neem dan contact op
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473 72 66 15.

 

Natuurpunt Waasland Kern Kruin

Helpende handen zijn steeds welkom van. Aan de Bramensdam op de scheidingslijn van Bazel en Temse zetten we i.s.m. de groendienst van Kruibeke voor de 10de keer amfibieën veilig over naar ‘de dam’. Een warme ‘koudbloedige’ oproep voor vrijwilligers om samen met een ervaren amfibieliefhebber mee te helpen. Je mag je verwachten aan kleine watersalamanders, bruine kikkers en massa’s piepende padden. Neem zeker een lamp, fluohesje en laarzen mee.
Info: Gilbert Smet, 0497 48 26 00, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.