Activiteitenkalender

Natuurpunt Waasland neemt deel aan het gezamenlijke evenement ‘Hoogtij’ georganiseerd door het Regionaal Landschap Schelde Durme (RLSD)

Hoogtij in Steendorp (14 tot 16u):
Een interactieve infostand over ‘Het leven in en rond de Schelde’ en onze gidsen geven je een kijk in de wereld van zout- en zoetwatervissen, het leven in het slik en de historische kleiafzetting. Boetseren met klei kan ter plaatse. Kom dit alles ontdekken in een aangename omgeving.

Afspraak: Natuurhuis Kapelstraat 170a 9140 Steendorp
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0473 72 66 15
Organisatie: kern Scousele

 

Hoogtij in Zwijndrecht:
Het Fort van Kruibeke is nog in militair gebruik maar een groot deel is een mooi bosgebied met een natuurrijke gracht errond. ’s Winters overwinteren er een twintigtal vleermuizen. Samen met de Cultuurdienst van Zwijndrecht leiden we je rond en vertellen allerlei plaatselijke natuurweetjes en sappige histories. Profiteer ervan want normaal is het fort niet toegankelijk! Wandelingen zijn er de ganse dag.

Inschrijven verplicht: Je kan alleen mee na inschrijven via de website van RLSD Zie Kris of Menno.
Afspraak: Fort van Kruibeke, kruispunt Krijgsbaan-Kruibeeksesteenweg, bushalte ‘Burcht Krijgsbaan’ op lijn 93-99.
Info: Kris Peeters | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0494 17 85 86
Organisatie: kern Zwijndrecht

 

Hoogtij in Hamme: (10 tot 16u)

  • 10u: Fietstocht Bunt/Tielrodeveer/Mirabrug/Beerkaaihuis/…. 
  • 10u: Wandeling Den Bunt
  • 11u: Wandeling Lippenbroek + Trage Wegen
  • 14u: Fietstocht Moerzeke/Kastel/Lippenbroek/Wal /Zwijn/De Gespoelde Put
  • 14u: Wandeling Den Bunt
  • 15u: wandeling Lippenbroek en Trage Wegen

Start: alle wandelingen en fietstochten vertrekken aan de infostand van de dienst Toerisme Hamme. (Scheldedijk t.h.v. de Yachtclub Driegoten). Te bereiken door de bruine wegwijzers ‘infopunt Durmevallei’ te volgen. Hier is ook een bar voorzien die wordt opengehouden voor VELT. Tevens er een mini-tentoonstelling over de diverse overstromingen in Hamme. Ook het Infopunt Durmevallei is tijdens de activiteiten open en vrij te bezoeken.

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.