Activiteitenkalender

Woumen-Diksmuide met als kerngebied de ‘Blankaart’ is een natuurgebied met een aaneenschakeling van plassen, meren, drassige en bloemrijke weilanden, knuppelpaden en verharde wegen. De IJzerbroeken, die ontstaan zijn doordat de IJzer langs een kant geen dijk heeft, zijn reeds eeuwen de winterbedding van de rivier. Hierdoor is ruimte gegeven aan het water met creatie van topnatuur als gevolg: je wordt er overweldigd door grutto’s, tureluurs en andere steltlopers. In de drassige grasmat staan bedden met echte koekoeksbloem, grote ratelaar, enz. Ook vlinders, libellen en kleine vogels hebben het er naar hun zin.


Praktisch:
2 wandelingen: 5km (kan gecombineerd worden met een stadsbezoek aan Diksmuide met gids) en 12km. Na de middag kunnen we een bezoek brengen aan het kasteel de Blankaart en de natuurtentoonstelling van Natuurpunt. Daarna is er ’s avonds een maaltijd voorzien.
Reeds genieten van sfeerbeelden van de voorbereiding kan op : https://youtu.be/EH1chjZBtHc

Vertrek:
Kruibeke kerkplein om 7u20; Bazel KBC bank om 7u30
Lunch :(eigen picknick meebrengen) rond 12u; avondmaal: rond 17u30.

Prijs:
€ 40 voor Natuurpunt- of Kruinleden (niet leden € 47). Inbegrepen : busreis, koffie bij aankomst, stadsgids, avondmaal (keuze uit vis , vlees of vegetarisch te vermelden bij de inschrijving )


Inschrijven:
Nand daniels | 03 7742794 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | stort vóór 23/09/2019 op rekening Daniels Fernand BE15 0012 0514 073

Organisatie:
Natuurpunt Waasland kern Kruin

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.