Activiteitenkalender

Bijeenkomst: zaterdag 21 maart 2020 om 13u15, BC Donkmeer, Donklaan 123, 9290 Berlare

Agenda:

  • De bijeenkomst van 21 maart 2020 staat volledig in het teken van meerdere soorten Colias. Met name Dr. Matthias Dolek zal een zeer gedetailleerde presentatie brengen over het Europese project rond Colias myrmidone (Esper, [1780]), de Bremvlinder. Deze steeds zeldzamer wordende soort wordt uitvoerig gemonitord in Roemenië en daar hebben leden van de VVE WG Dagvlinders in 2019 ook aan meegewerkt. Wie de vorige bijeenkomst niet aanwezig was, kan deze prachtige reisbespreking nog eens beleven op onze website.
    Sylvain Cuvelier zal tijdens deze bijeenkomst een uitgebreide presentatie geven over het Colias hyale/alfacariensis project waar de leden van de VVE WG Dagvlinders aan hebben deelgenomen. Het unieke aan dit project is dat voorheen nog nooit is vertrokken van de juiste determinatie van deze soorten die gevangen werden in de natuur. De VVE WG Dagvlinders heeft dit wel gedaan a.d.h.v. een DNA analyse via het Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) in Barcelona onder leiding van Roger Vila.
    Is het mogelijk om a.d.h.v. uiterlijke kenmerken, deze soorten te bepalen? Je kan je besluiten nemen tijdens deze uitzonderlijke dag.
    Het Colias symposium gaat door in het gloednieuwe BC Donkmeer in een spiksplinternieuwe zaal. Wij vragen om organisatorische redenen om je vooraf in te schrijven! 

Inschrijven & Contact Werkgroep Dagvlinders: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.