Activiteitenkalender

Rond de Schelde en de Durme zijn er veel verschillende types waterpartijen (vijvers, poelen, beken en binnenkort zelfs getijdennatuur), ideaal om op zoek te gaan naar insecten in en rond het water. Waterinsecten zoeken is niet alleen leuk en spannend, maar kan ons ook veel vertellen over de waterkwaliteit.
We beginnen onze fietstocht aan het veer in Baasrode, na de overtocht rijden we naar een priv├ęterrein met 3 vijvers. Nadien zoeken we enkele poeltjes op in beheer van Natuurpunt Hamme.

Niveau:
2 - we inventariseren een gebied; wie actief wil helpen zoeken, is meer dan welkom.

Trajectinfo:
We leggen het traject per fiets af.

Afspraak:
Zondag 30 augustus 2020, we verzamelen rond 9u20 aan het veer in Baasrode, om 9u30 nemen we de veerboot richting Kastel, wie wil kan daar aansluiten. De activiteit eindigt rond 17 uur.

Meebrengen:
Lunchpakket, voldoende water, potjes, insectennetjes, waternetjes.

Info:
Philippe Cattelain, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0479/227048.
Bij ongunstig weer (regen en wind) gaat deze activiteit niet door. Bij twijfel, neem de dag zelf ten laatste om 9 uur telefonisch contact op.

Organisatie:
Regionale Insectenwerkgroep Voelspriet

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.