Activiteitenkalender

Tot nu toe weinig winter gehad maar we kijken toch al uit naar de lente!

Op 19 april trekken we opnieuw naar de Vlaamse Ardennen.

In de voormiddag wandelen we in Bos ‘t Ename met niemand minder dan Guido Tack als gids. Je kan er genieten van de gevarieerde fauna en flora van de Vlaamse Ardennen. Adembenemend mooi!

Het bos is beschermd als landschap door zijn erfgoedwaarde en schoonheid. Het werd in 2002 bekroond met de Vlaamse Monumentenprijs, een terechte prijs voor dit prachtige bos! Toen een absolute primeur omdat de prijs voor het eerst niet naar een gebouw ging. Natuurpunt en de werkgroep Bos t'Ename bouwen aan een aaneengesloten natuurgebied op die plaats. Voor het beheer doen ze een beroep op begrazing met paarden en runderen. 

 

In de namiddag trekken we naar het Sint Pietersbos in Ronse. Onderweg ernaartoe eten we in een authentiek vintagecafé onze picknick op.

Het Sint-Pietersbos is een erg gevarieerd bos dat bijzonder reliëfrijk is en gekenmerkt wordt door talloze bronnen, amfitheaters en bronbeekjes met de typerende begeleidende voorjaarsflora.  Je wordt er zeker verwend door tapijten van Bosanemoon en Boshyacint. Een groot deel van het bos betreft oud bos. Je loopt onder de kruinen van reuzen van beuken. Hier en daar ook open plekken. In de struiklaag komt de Wilde Mispel voor.

Onze gids die namiddag is Jo Glibert. Misschien kan hij ons wel de vuursalamander of larven ervan laten zien.

 

Kom je mee dan zal je zeker niet ontgoocheld zijn!

 

Afspraak:
Stipt vertrek om 8 u aan Syntra Sint-Niklaas. 7.50u verzamelen
Kostendelend autorijden, €1/25km.
Wie rechtstreeks gaat geeft best een seintje.

Meenemen:
Picknick en goede wandelschoenen.
Eventueel laarzen bij regenweer!

Vragen?
Christel Strybos 052 46 00 58 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inschrijven op voorhand is niet nodig.

Folder 

Organisatie: Natuurpunt Waasland kern Zuid & kern Lokeren

 

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.