Activiteitenkalender

Het Steengelaag kent heel wat diverse biotopen, dit staat garant voor een grote rijkdom aan insecten. Op onze bloemrijke graslandjes treffen we diverse soorten vlinders en libellen aan, beide op zoek naar voedsel. Op de zomereiken langsheen het wandelpad vinden we heel wat gallen in allerlei maten en formaten. Ook de berenklauw staat nog in bloei, en deze is interessant voor zweefvliegen, wantsen en kevers die op zoek zijn naar nectar.

Dit is ook een top-activiteit voor kinderen ze kunnen zelf op zoek gaan gewapend met een vlindernetje en loepepotje (zeker meebrengen als je dit hebt) naar al deze kriebelbeestjes.
Deelname is gratis. Inschrijven verplicht.


Afspraak:
OC De Statie, Spoorwegwegel 1, 9190 Stekene
start 14u00 - einde voorzien 17uO0

Gids:
Marc Bogaerts, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Organisatie: Natuurpunt Waasland kern Noord i.s.m. Natuurstudiewerkgroep Waasland-Noord

 


 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.