Activiteitenkalender

In het Steengelaag groeien verschillende interessante voorjaarsbloeiers zoals slanke en gulden sleutelbloem, daslook, bolletjeskers, boerenkrokus, vingerhelmbloem. Een aantal zijn niet van onze streek en hoe ze er zijn terecht gekomen is niet geweten. Maar de insectenwereld profiteert wel van dit vroege aanbod aan nectar. Natuurlijk staat ook de wilg en de sleedoorn al in bloei, deze zorgen voor een groot voedselaanbod. Voor de eerste insecten zoals hommels en vroege zweefvliegen is dit ideaal. Gewapend met een zoekkaart gaan we trachten deze hommels op naam te brengen, maar er is natuurlijk ook aandacht voor de insectenwereld in zijn geheel.

Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht.
Maximum 20 deelnemers.

Afspraak:

OC De Statie, Spoorwegwegel 1, 9190 Stekene - 14u00 tot 16u30

Info:
Marc Bogaerts, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 779 89 31

 

Organisatie: Natuurpunt Waasland kern Noord i.s.m. Natuurstudiewerkgroep Waasland-Noord

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.