Cursussen & workshops

Paddenstoelen spreken mensen aan, maar roepen ook veel vragen op. Er doen veel verhalen en anekdotes de ronde over die soms vreemd gevormde levensvormen. Ze hebben iets mythisch en mysterieus, wat in de naamgeving terug te vinden is. Hoewel het thema 'giftigheid - eetbaarheid' zeker aan bod komt, is dit geen gastronomische cursus!

Vanaf augustus organiseert de paddenstoelenwerkgroep “De Takruitertjes” een basiscursus over paddenstoelen, één theoretische les en vier praktijkwandelingen. Om deze cursus te volgen, is het niet nodig over voorkennis te beschikken, een ruime interesse in natuur volstaat.

Inschrijvingen:
Het aantal deelnemers aan de cursus is beperkt tot 25, waardoor het van belang is snel in te schrijven via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Na inschrijving ontvang je de juiste gegevens voor betaling.. Leden van Natuurpunt betalen 30 euro voor het volgen van deze cursus, niet-leden betalen 40 euro. Exclusief determinatiegids. 

De theorielessen vinden om 9u00 in het Gemeentehuis Sinaai, Dries 82 9112 Sinaai, Sint-Niklaas op:

  • woensdag 15 augustus 
  • zaterdag 18 augustus 
    .

Praktijklessen op:

  • 18 augustus in de namiddag van 13u30 tot 16u30
  • 25 augustus in de namiddag van 13u30 tot 16u30
  • 1 september in de voormiddag van 9u00 tot 12u00
  • 15 september in de voormiddag van 9u00 tot 12u00

Indien te droog in augustus verschuiven de praktijklessen naar later

Lesgevers en organisatie ; Paddenstoelenwerkgroep “De Takruitertjes”

Contact: Lou Roelandt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.: 09-348 70 31

folder

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.