Dagvlinderflash
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

2015 boordevol plannen

foto: Joris Everaert, 31 mei 2014, talud E17, Waasmunster.
2015 komt met rasse schreden dichterbij. Ook al is het windstil bij onze dagvlinders die in alle soorten stadia aan het overwinteren zijn, toch zijn wij al bezig met het volgende seizoen. Het belooft weer een druk jaar te worden en tevens is het weer een jaar extra in ons dagvlinderproject. En we blijven betere resultaten boeken ondanks de penibele toestand van onze dagvlinders. 2015 moet dus nog beter worden. Volgend jaar gaan we vooral meer aandacht schenken aan het Hooibeestje want in sommige regio's willen we echt eens weten hoe het in elkaar zit. Ook gaan we proberen om nog enkele vlinderbermen in beheer te krijgen die cruciaal zijn voor typische graslandvlindertjes.
We houden je op de hoogte !

Kriebel van het jaar 2014

Vorig jaar wonnen Christophe Hillaert en Philippe Van de Velde de Kriebel van het jaar 2013, met de prachtige vondst van de Grote weerschijnvlinder. Dit jaar is er weer een Kriebel van het jaar en ook nu staat Philippe in de ultieme lijst met zijn vondst van de Iepenpage. Hij moet het echter opnemen tegen enkele zware tegenstanders met zeldzame maar zeer mooie vondsten van andere families. Via de onderstaande link kan je 3 keuzes maken om mee te stemmen met deze verkiezing. Ik zou zeggen doen, bekijk de lijst en foto's aandachtig en maak de juiste keuze ! Het is een prachtig initiatief van de insectenwerkgroep van NP Scheldeland die zeker onze steun verdiend. Dat de beste moge winnen !

verkiezing Kriebel van het jaar 2014

komende activiteiten

zaterdag 27 december
bijeenkomst VVE WG Dagvlinders
speciale editie voor de fotowedstrijd ! --> meedoen is belangrijker dan winnen !

plaats: BC Molsbroek Lokeren
start: 13h30
inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
meer info: website Phegea

maandag 29 december 2014
zoektocht eitjes Sleedoornpage

niet in het projectgebied maar wel zeer leuk om te doen !
plaats: Westvlaams heuvelland
inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
meer info: website Phegea

zaterdag 7 februari 2015
bijeenkomst VVE WG Dagvlinders
meer info: website phegea

zaterdag 7 maart 2015
landelijke dag Nederlandse vlinderstichting
plaats: Wageningen (NL)
inschrijvingen: hier
Vanuit België rijden we samen naar NL. Schrijf je in via de bovenstaande link en laat weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je mee carpoolt die dag. Meer info volgt nog later.
 
 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.