Dagvlinderflash

Het heetste dagvlindernieuws op uw bord !.

 

headerflash\

 

Nu zondag 19 juni 13h00.
Eerste zoektocht naar Koevinkje
in oosten van het projectgebied.

20160617Zondag 19 juni starten we de eerste zoektocht naar het Koevinkje in de streek van Bornem - Weert. We komen samen rond 13h00 in Luipegem op de GPS (decimale graden) coördinaten 51.095546° en 4.208631°. Van daaruit zetten we een gemakkelijk parcours op en hopen we om het Koevinkje te vinden in deze boscomplexen. 

We gaan op zoek in de bosranden, open plekken in de bossen en frisse graslandjes tussen deze bossen.

Er is nog nooit een bevestigde waarneming geweest van het Koevinkje in deze streek, dus het is ook niet zeker dat deze soort daar aanwezig is. Zoeken is de enige remedie en daarbij hebben we jullie hulp nodig. Het is dus niet de bedoeling om de soort in kaart te brengen maar om een bevestigde waarneming te vinden. Later kunnen dan gedetailleerde zoektochten worden georganiseerd om het Koevinkje duidelijk in kaart te brengen. Zin om mee te zoeken ?

Neem nog snel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met ons en hopelijk mogen we jullie verwachten daar ter plaatse.

Ze geven zondag goed weer maar een regenbui is niet uit te sluiten. Pas jullie kledij en schoenen dus best aan. Voorzie zelf in drank en eten. Tot zondag!

Volgende week zaterdag 25 juni wordt een.tweede zoektocht georganiseerd in de buurt. Hierbij wordt ook aangeraden om je in te schrijven.

20160617 2

 

Copyright © *2015|* *|project dagvlinders|*, All rights reserved.

website: Project dagvlinders Durme- en Scheldegebied.

ons mail adres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.