Dagvlinderflash

Het heetste dagvlindernieuws op uw bord !.

headerflash\

Goede biotopen, maar nog geen Koevinkje gevonden.

20160620 1

Tijdens de eerste zoektocht in de bossen rondom Bornem zijn er tot op heden nog geen exemplaren gevonden van het Koevinkje. Deze bossen bieden meerdere geschikte biotopen voor deze soort: Brede open dreven met frisse graslanden, geflankeerd door veel nectarbronnen zoals Braam en Kale jonker, maar geen varens. Misschien is dit de ontbrekende schakel want op de plaatsen waar het Koevinkje wordt gevonden staan veelal grote varens in hun vliegomgeving. Dit is toch iets om in het oog te houden.

Volgende zaterdag 25 juni 2016, gaan we een ander gebied doorzoeken en we spreken af in het 'buitenland' (tussen Temse en Bornem) op de GPS coördinaten 51.112765° en 4.220782° (decimale graden). We komen daar samen vanaf 13h00 en zijn rond 17h00 terug.

Best toch inschrijven mocht het weer het laten afweten. Aangepaste kledij is wenselijk. Paden kunnen soms modderig zijn. Neem vooral je fototoestel mee want een vergissing met het Bruin zandoogje is snel gemaakt.

Laten we dan ook hopen dat de Juni-dip voorbij is en weer kunnen genieten van veel ander dagvlindergeweld. Tot dan.

20160620 2Samenkomst voor de 2de zoektocht van het Koevinkje in bossen van het Buitenland(Bornem)

 

Copyright © *2015|* *|project dagvlinders|*, All rights reserved.

website: Project dagvlinders Durme- en Scheldegebied.

ons mail adres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.