Nieuwsbrief
 
 
   
  november 2016  
 
 

Vliegseizoen 2016

Voor de vijfde keer op rij werden de libellenwaarnemingen van het Wakona-werkingsgebied verwerkt in een beknopt jaarverslag.
 


Je kan alle jaarverslagen hier terugvinden.

In 2016 werden 4930 waarnemingen ingevoerd door 181 waarnemers. In totaal 42 soorten; 19 soorten waterjuffers, 23 soorten echte libellen. 9 hiervan behoren tot de zeldzame soorten, 3 tot de zeer zeldzame soorten.

 

Projecten

Stropersbos (Stekene - Sint-Gillis-Waas)


Met de libellenwerkgroep Waasland maakten we een verslag van de resultaten van onze waarnemingen. Dit deden we onder de vorm van een digitaal boekje met resultaten en foto’s van de waargenomen soorten, een basis om de volgende jaren op verder te werken. pdf 
Meer info over dit project op de website. contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Daknamse Meersen


In 2016 werden 6 nieuwe poelen aangelegd in de Daknamse Meersen. Bijna onmiddellijk na het graven van de poelen werd libellenactiviteit waargenomen. Bij één poel werden op heel korte tijd zelfs 9 verschillende soorten genoteerd.

Ben je in de buurt, breng dan zeker je waarnemingen in. Poelen zijn vrij toegankelijk.

Meer info over dit project: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwe projecten in het Wakona-werkingsgebied


Ben jij ook zo'n libellenliefhebber en wil jij meewerken om natuurgebieden in jouw buurt te inventariseren,  dan steunen wij je graag. Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Activiteiten

 

Meedoen

Wil je meer weten over libellen:
  • website Libellenvereniging Vlaanderen vzw - www.odonata.be
  • nieuwsbrief van LVV, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • lid worden LVV en het tijdschrift Brachytron ontvangen
  • nieuwsbrief libellen Nature today 
  • natuurbericht via nieuwsbrief Natuurpunt
  • volg Libellenwerkgroep Waasland via website Wakona

 
 
 
 
     
  Libellenwerkgroep Waasland | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 
{unsubscribe}Uitschrijven{/unsubscribe}
 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.