Nieuwsbrief
 
     
 

 
 

Libellen 2018

Het ging snel de voorbije weken.  Soorten die mekaar normaal een beetje opvolgen, sluipen nu tegelijkertijd uit. Ondertussen werden in waarnemingen.be al 38 soorten ingegeven; 19 waargenomen libellensoorten voor het wakona-werkingsgebied. Deze info kan je volgen via wakona.waarnemingen.be of op onze website.

 

Excursies - Activiteiten

We nodigen je graag uit op deze activiteiten. Voor meer info, neem contact op met de verantwoordelijken.

Projecten - Samen ontdek je meer!

We zijn nog steeds op zoek naar libellenliefhebbers die dicht bij huis een aantal mensen samenbrengen om in een (project)gebied de libellenfauna op te volgen en hierover te communiceren (via website www.wakona.be en tijdens de voor- en/of najaarsvergadering van de werkgroep). Het organiseren van libellenexcursies en/of activiteiten zijn en meerwaarde. Maak altijd goede afspraken met terreinbeheerder.

Als werkgroep ondersteunen we deze nieuwe projecten. Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Meetnetten

De Libellenwerkgroep Waasland schreef zich in voor de opvolging van de meetnetten variabele waterjuffer en vroege glazenmaker.

Voor de variabele waterjuffer tellen we in het Donkmeer, Eksaarde De Linie, Kallo Groot Rietveld en in de Kreken van Saleghem.

Voor de vroege glazenmaker tellen we in Kallo Groot Rietveld, Kreken van Saleghem, Molsbroek en Rupelmondse kreek en Bazelse Polder.

Meer info over het meetnet libellen of op de website www.meetnetten.be.

 

Meedoen 

Wil je meer weten over libellen:

  • website Libellenvereniging Vlaanderen vzw - www.odonata.be
  • nieuwsbrief van LVV, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..';document.getElementById('cloakc3f77985e0d14d9977ced6c4fc6881bc').innerHTML += ''+addy_textc3f77985e0d14d9977ced6c4fc6881bc+'<\/a>';
  • lid worden LVV en het tijdschrift Brachytron ontvangen
  • nieuwsbrief libellen Nature today 
  • natuurbericht via nieuwsbrief Natuurpunt
  • volg Libellenwerkgroep Waasland via website Wakona

 

Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, geef dan een seintje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf je uit via de link onderaan de nieuwsbrief.

 
     
 

Libellenwerkgroep Waasland | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.