Nieuwsbrief

Allerbeste wensen voor het nieuwe jaar !
 

2018 was een heel speciaal libellenjaar, nieuwe soorten kwamen, andere verdwenen.
 
Gevlekte witsnuitlibel (Leucorrhinia pectoralis) was nieuw voor het Wakona-werkingsgebied en werd op verschillende plaatsen gezien, ook waar je het niet zou verwachten. De Zuidelijke glazenmaker (Aeshna affinis) gaf kleur aan de abnormale warme en droge zomermaanden.

Zwarte heidelibel (Sympetrum danae) en Zwervende heidelibel (Sympetrum fonscolombii) lieten zich in 2018 niet zien.

Het 'jaarverslag in één oogopslag' kan je hier bekijken en downloaden. Nog meer verslagen kan je bekijken bij de publicaties.

 

Excursies - Activiteiten

Voor 2019 zijn deze libellenactiviteiten al gepland. Noteer alvast de data, meer info op de website van Wakona of Libellenvereniging Vlaanderen vzw (LVV).
 

 

Projecten - Samen ontdek je meer!


We zijn nog steeds op zoek naar libellenliefhebbers die dicht bij huis een aantal mensen samenbrengen om in een (project)gebied de libellenfauna op te volgen en hierover te communiceren (via website www.wakona.be en tijdens de voor- en/of najaarsvergadering van de werkgroep). Het organiseren van libellenexcursies en/of activiteiten zijn en meerwaarde. 

Het project 'Stropersbos' is een mooi voorbeeld van hoe je 'samen meer ontdekt'. 
(Voor dit project zijn er voldoende deelnemers).

Als werkgroep ondersteunen we deze nieuwe projecten. Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Meedoen 

Wil je meer weten over libellen:

  • website Libellenvereniging Vlaanderen vzw - www.odonata.be
  • nieuwsbrief van LVV, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • lid worden LVV en het tijdschrift Brachytron ontvangen
  • nieuwsbrief libellen Nature today 
  • natuurbericht via nieuwsbrief Natuurpunt
  • volg Libellenwerkgroep Waasland via website WakonaWens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, geef dan een seintje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf je uit via de link onderaan de nieuwsbrief.
 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.