Nieuwsbrief


bruine winterjuffer - 6 januari 2020 - KvS 


Allerbeste wensen voor het nieuwe jaar !

 

Libellen 2019

2019 was het jaar van de Zadellibel (Anax ephippiger). Voor het Wakona-werkingsgebied werden er een 60-tal waarnemingen ingevoerd; o.a. in Antwerpen LO, Bazel, Beveren, Berlare, Doel, Kieldrecht, Kruibeke, Lokeren en Stekene.

Na het succes van 2018, deed ook de Zuidelijke glazenmaker (Aeshna affinis) het heel goed. En dat was ook zo voor pantserjuffers en heidelibellen.

Toch hadden veel algemene soorten het moeilijk, vooral de waterjuffers. De aantallen lagen een heel stuk lager dan de voorbije jaren. 

Het 'jaarverslag in één oogopslag' kan je hier bekijken en downloaden. Nog meer verslagen kan je bekijken bij de publicaties.
 

Excursies - Activiteiten

Voor 2020 zijn deze libellenactiviteiten al gepland. Noteer alvast de data, meer info op de website van Wakona of Libellenvereniging Vlaanderen vzw (LVV).
 

   

Meedoen 

Wil je meer weten over libellen:

  • website Libellenvereniging Vlaanderen vzw - www.odonata.be
  • nieuwsbrief van LVV, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • lid worden LVV en het tijdschrift Brachytron ontvangen
  • nieuwsbrief libellen Nature today 
  • natuurbericht via nieuwsbrief Natuurpunt
  • volg Libellenwerkgroep Waasland via website Wakona 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.