STROPERSBOS - Stekene/Sint-Gillis-Waas

Stropersbos - natuurgebied ANB

 

Na het natuurinrichtingsproject in 2012 werden in het Stropersbos tal van zeldzame tot zeer zeldzame libellen waargenomen. 
In 2015 werden opnieuw natuurinrichtingswerken uitgevoerd; aanpassen van de rabattenstructuur ten noorden van de Douglasdreef.  Dit is waarschijnlijk de reden dat in 2015 geen waarnemingen gebeurden van koraaljuffer, tangpantserjuffer en tengere pantserjuffer.
Benieuwd of ze na deze werken opnieuw het terrein gaan innemen?  Wij gingen op 23 april 2016 alvast een kijkje nemen en het ziet er veelbelovend uit.

 

Met een 14-daagse beurtrol gaan we, met toelating van de boswachter ANB (Joris Goossens), gedurende een aantal jaar in de periode mei - oktober, het terrein inventariseren. Jaarlijks maken we hier een verslag van op.

  Stropersbos 1Stropersbos 3

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.