werkgroepen

MWW, de microscopiebroer van de Takruitertjes

 

Wie zijn wij ?

Een groepje paddenstoelenliefhebbers die vooral in de herfst, maar ook in de lente en de winter wekelijks samenkomen om paddenstoelen met behulp van microscoop en gespecialiseerde naslagwerken te bestuderen. Het zijn vooral paddenstoelen uit het Waasland en vaak gaat het om soorten die in het veld of louter macroscopisch moeilijk te determineren zijn.

 

Ons doel ?

Naast het gezellig samenzijn met gelijkgestemde zielen, het uitwisselen, verdiepen en verbreden van onze kennis van de inheemse paddenstoelen, gaat het vooral om het inventariseren van de paddenstoelen in de Wase bossen.

 

Voor wie?

Nationaal kan men met behulp van deze gegevens nagaan hoe de paddenstoelengroei in de loop der jaren evolueert; welke paddenstoelen verdwenen zijn in onze regio, welke het beter doen dan vroeger en welke nieuwkomers zijn.Leuk om te weten en vooral nuttige informatie voor natuurbeheerders! Op plaatselijk vlak krijgen de beheerders van onze Wase bossen en reservaten door onze inventarislijsten een beter zicht op het resultaat van het beheer voor de flora en op eventuele knelpunten.

 

Voor verdere inlichtingen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.