Het heetste dagvlindernieuws op uw bord !.
Is deze mail niet goed leesbaar?
View it in your browser.

Deze beelden hebben we ook broodnodig voor het boek!

Zeer knappe waarneming van Laura Serluppus van een pop van het Bont zandoogje. De pop hing blijkbaar aan een deurlijst van een kot in een bosje. Gevonden in de streek van Lede in het zuiden van ons projectgebied. (Foto: Laura Serluppus, 28 februari 2016, Lede)
 
Niemand minder dan Daan Van Eenaeme heeft een oog voor rupsen van onze Blauwtjes. Na zijn reeks over de Kleine vuurvlinder zijn ook de rupsen van het Bruin blauwtje niet meer veilig voor hem. Onlangs vond hij een rups van deze soort aan de westgrens van ons projectgebied. Het levert een schat aan informatie op. We zijn er gerust in dat Daan ook in ons projectgebied veel rupsen zal vinden. Hij is er de geknipte persoon voor! Super gevonden Daan! (Foto: Daan Van Eenaeme, 5 maart 2016, Mendonk)
 
Nog een mooie pop van het Groot koolwitje, die is waargenomen in de streek van Wetteren door Wouter Van Alboom. Zo zie je maar dat je ook naar dagvlinders kan zoeken in de wintermaanden en je krijgt er mooie plaatjes voor terug van andere stadia. Het hoeven niet altijd eitjes te zijn van o.a. de Eikenpage. Mooie vondsten allemaal! We kijken uit naar nog meer en andere zaken. (Foto: Wouter Van Alboom, 2 februari 2016, Wetteren)

Komende activiteiten.

Zaterdag 12 maart:
Bijeenkomst VVE WG Dagvlinders.


Start: 13h15 in het BC Molsbroek, Molsbergenstraat 1, 9160 Lokeren.

Programma:
13u15: Ontvangst.
13u30-14u30: Van start met de meetnetten. Monitoring van beleidsrelevante vlindersoorten in Vlaanderen door Wim Veraghtert.
14u30-15u00: Pauze.
15u00-15u45: Over streepjescodes en Boswitjes (DNA-barcoding bij Leptidea): hoe, wat, waarom? door Kurt Jonckheere.
15u45-16u30: Resultaten van het Leptidea piloot project door Sylvain Cuvelier.

Meer info op de website van Phegea.
Inschrijvingen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zaterdag 23 april:
Dagvlinderwandeling i.f.v. voorjaarssoorten met als doel het Oranjetipje.

Startplaats: Baasrode veer, kant Kastel om 13h00. We wachten op de mensen die met de veerboot komen.
Deze wandeling kadert in de jaarlijkse samenwerking tussen het project dagvlinders Durme- en Schelde en de lokale natuurverenigingen vzw  Durme/Natuurpunt Hamme.
Deze wandeling is voor alle leeftijden en er is een verhard pad aanwezig. Niettemin is het aangeraden om aangepast schoeisel aan te doen omdat we ook de vochtige/natte biotopen dieper gaan bekijken. Deze wandeling wordt begeleid door 2 gidsen (Kurt Jonckheere en Jurgen Couckuyt). Een korte inleiding wordt gegeven door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de coördinator van het geheel. Inschrijven best i.v.m.afgelasting vanwege slecht weer. Parkeren is mogelijk aan kant Baasrode. Nadien kan er ter plaatse een drankje genuttigd worden.
Meenemen: Gidsboekje, vlindernet, en fototoestel.
Einde: voorzien rond 17h00.
Meer info op uit in vlaanderen.
 
 
Copyright © *2015|* *|project dagvlinders|*, All rights reserved.
 

ons mail adres:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wase Koepel voor natuur.studie of kort WAKONA is een gemeenschappelijk, overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Ons Streven, JNM) en onafhankelijke werkgroepen meewerken.
Het werkingsgebied omvat het Waasland, Antwerpen-LinkeroeverZwijndrechtHammeZele en Berlare.